Fotografietips: mm’s van de lens

Voor je camera kan je verschillende lenzen gebruiken. Zo kan je een 24 mm lens gebruiken, een 200 mm of vele andere. Je hebt hierbij ook verschil tussen lenzen met een vast brandpunt bijvoorbeeld 50 mm of een zoomlens die je onder andere hebt van 70-200 mm.

Read more

Fotografietips: fotograferen met tegenlicht

Nog steeds denken veel mensen dat fotograferen met tegenlicht niet mogelijk is, maar het tegenovergestelde is waar. Ik fotografeer juist graag met tegenlicht. Dit geeft namelijk een dromerige sfeer in je foto’s en zorgt ervoor dat je model niet met zijn ogen hoeft te knijpen.

Read more

Fotografietips: workflow

Een fotoshoot begint bij mij altijd met een kennismakingsgesprek waarin ik achter de wensen en doelen van de fotoshoot probeer te komen. Vervolgens ga ik aan de slag met fotograferen en bewerken.

Read more

Fotografietips: Sluitertijd

Wil je je onderwerp bevriezen en heb je daarbij te maken met een bewegend voorwerp zoals een paard? Dan kun je het beste korte sluitertijd gebruiken zoals 1/1000. Wil je juist dat je onderwerp beweging krijgt om een artistiek effect te creëren dan kun je naar een lange sluitertijd gaan bijvoorbeeld 1/20.

Read more

Fotoshoot veulens

Het is weer de tijd van het jaar om veulens te fotograferen en daar ben ik dol op. Veulens worden vaak om twee verschillende redenen gefotografeerd. Voor de verkoop of gewoon om mooie foto’s van je veulen te hebben.

Read more

Fotografietips: gebruik geen verkenner

Wanneer je de verkenner gebruikt om foto’s te bekijken zal je hoogstwaarschijnlijk een keer tegen problemen aanlopen. Kleuren die niet zo mooi zijn en foto’s die niet uit de verf komen. Ontdek dus snel hoe je dit kunt voorkomen.

Read more

Fotoshoot met Holi kleurenpoeder

Ik had het kleurenpoeder al langer in mijn vizier, maar toch heb ik er tot nu toe nog nooit iets mee gedaan behalve leuke plaatjes verzamelen op mijn Pinterest bord. Gelukkig wilde Marjolein samen met haar trekpaard Astor graag samen met mij iets nieuws proberen. Dus het idee voor een holi fotoshoot kwam gelijk naar boven ploppen.

Read more